Zprávy


18. března 2010

Redaktor: ker

Aktualita

Stanovisko Českého svazu mužů

k návrhu ministryně spravedlnostina sjednocení výživného

Český svaz mužů považuje návrh sjednocení výše výživného představený ministryní spravedlnosti dne 16.03.2010 za cestu špatným směrem.

Jakkoli se tento návrh snaží působit prospěšně pro děti, jedinými osobami, kterým může být jeho realizace ku prospěchu, jsou soudci. Zejména pak ti méně výkonní. Bude-li chtít ministerstvo spravedlnosti takovýmto způsobem plošně „sjednocovat” další matematicky vyjádřitelné právní otázky, již brzy bude možné nahradit soudce výpočetní technikou.

Představený návrh je navíc dětem škodlivý, neboť jejich právní nárok podílet se na životní úrovni rodičů fakticky vrací zpátky k hodnocení jejich odůvodněných potřeb. Konec přísně individuálního posuzování poměrů v rodině, počtů osob různě vzájemně na sebe závislých výživou, nejrůznějších nuancí zdravotních, osobnostních, vzdělávacích, pracovně reprodukčních, sociologických a sociálně psychologických nutně vnese i do partnerských vztahů řadu nežádoucích až cynických motivací. Je evidentní (a lze snad i exaktně vypočítat), že toto opatření negativně ovlivní i demografický vývoj u nás.


Zdroj: Český svaz mužů 18.3.2010

Přečtení článku: 207472x

Tisknout článek

Průměrná známka článku: 2.9

Pošli článek kamarádovi

Oznámkuj článek (1 - nejlepší): 1 2 3 4 5


Související články

19.03.2010, 09:45   Dobré ráno
29.01.2008, 00:12   Rada vlády pro rovné příležitosti žen a mužů

 






Copyright © 2004 Eeský svaz mužu                Tvorba www - Web & Media a.s.